Powered By Blogger

powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Και χιλιάδες φίλοι μόλις δουν τριφύλλι"

Το τριφύλλι είναι το έμβλημα του Παναθηναϊκού και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης είναι το εθνικό σύμβολο για τους Ιρλανδούς οι οποίοι πολλές φορές το "χτυπούν" τατουάζ στο σώμα τους.
Στην Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός με σήμα το τριφύλλι αλλά και αρκετές άλλες ομάδες. Πάμε να δούμε ποιες ομάδες είναι αυτές.

PAE axarnaikos.gif
Αχαρναϊκός:
Ιστορική ομάδα της Αττικής η οποία έχει την έδρα της στο Μενίδι και την υποστηρίζουν πολλοί κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή. Ιδρύθηκε το 1939 και το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Αχαρναϊκός Αθλητικός Όμιλος, γνωστός και ως ΑΑΟ. Γήπεδο της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Μενιδίου το οποίο έχει χωριτηκότητα 5.000 θέσεων. Αγωνίζεται στη Football League 2. Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΟ Αχαρναϊκού λέγεται VALTOS -4- και αριθμεί περίπου 640 ενεργά μέλη.

Α.Ο. Πλατανιά logo.jpg
Πλατανιάς:
Ομάδα του οικισμού Πλατανιάς του Νομού Χανίων.Νεοφώτιστη ομάδα στη Super League. Αγωνιζόταν στο Μάλεμε(χωρ.1.000 θέσεων) αλλά μετά την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια αγωνίζεται στο γήπεδο των Περιβολίων.Ιδρύθηκε το 1931 ωστόσο οι επιτυχίες της ομάδας ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2009 όταν και ανέβηκε στη Football League 2, όπου και αγωνίστηκε για 2 σεζόν. Τη σεζόν 2011-12 έπαιξε στη Football League όπου με μια επιτυχημένη πορεία ανέβηκε στη Super League. Μέχρι στιγμής τα πάει αρκετά καλά και έχει αποκτήσει αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους Έλληνες οπαδούς. Το παράξενο της ομάδας είναι το ότι το τριφύλλι της δεν είναι πράσινο όπως ένα συνηθισμένο τριφύλλι, αλλά κόκκινο! Μία πρωτοτυπία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αττικός:
Αρκετά παλιά ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδρύθηκε το 1919 και σήμερα αγωνίζεται στο Β΄ τοπικό Αθηνών.

Θύελλα Περιστερίου:
Ιδρύθηκε το 1983. Είναι καλή ομάδα και αρκετά δημοφιλής τοπικά.Αγωνίζεται στο Γ΄τοπικό Αθηνών, 2ο όμιλο.

Τριφυλλιακός:
Το όνομα της αναφέρεται στο σήμα της. Πολύ γνωστή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδρύθηκε το 1948 και σήμερα αγωνίζεται στο Γ΄τοπικό Αθηνών, 2ο όμιλο

Απόλλωνας Καλαμάτας:
Διάσημη ομάδα εντός Πελοποννήσου. Ερασιτεχνική ομάδα, αρκετά παλιά όμως καθώς ιδρύθηκε το 1927. Το αξιοπερίεργο της ομάδας είναι ότι το τριφύλλι της δεν είναι πράσινο αλλά μπλε! Αγωνίζεται στο Α΄τοπικό Μεσσηνίας.

Παναθηναϊκός Καλαμάτας:
Πελλοπονησιακή ακαδημία του Παναθηναϊκού, η οποία εδρεύει στην Καλαμάτα. Αγωνίζεται Β΄τοπικό  Μεσσηνίας.

ΠΑΟ Πάτρας:
Εκεί αγωνίζονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Πάτρα. Εξάλλου η ομάδα ιδρύθηκε από Αχαιούς οπαδούς του Παναθηναϊκού, το 1993.Αγωνίζεται στην κατηγορία "Αχαϊα άλλες ομάδες".

ΑΟ Μεσοποτάμου:
Τοπική ομάδα, αγωνίζεται στην κατηγορία άλλων ομάδων Πρεβέζης-Λευκάδας. Αντιπροσωπεύει τον Μεσοπόταμο ποδοσφαιρικά.

ΑΕ Διδυμοτείχου:
Γνωστή τοπικά λόγο και της διάσημης περιοχής "Διδυμότειχο" στο Νομό Έβρου. Αν οι παίκτες της καταφέρουν να ανεβάσουν την ομάδα στη Δ΄Εθνική, θα κάνουν περήφανο το Διδυμότειχο. Ιστορική ομάδα και αρκετά παλιά καθώς ιδρύθηκε το 1933. Σήμερα αγωνίζεται στο Α΄τοπικό Έβρου.

Δύναμη Αμαράντων:
Νέα ομάδα, 9 χρόνων μόλις η οποία αγωνίζεται στο Β΄τοπικό Θράκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου